Min dvd udgivelse nr. 30: Stærke og smidige fødder med elastik

Jeg begyndte i 2004, hvor vi optog de første VHS, ja VHS 🙂

Nu er det blevet til nr 30 – det er da lidt sjovt, og jeg brænder stadig for at formidle, det jeg kan og står inde for!

Stærke og smidige fødder med elastik, er den nyeste dvd – læs lidt om den her:

De fleste af os danskere bruger vores fødder alt for lidt og uhensigtsmæssigt. Vi pakker dem ind i stift og deformt fodtøj og mange i fodtøj med hæle. Vi bevæger os på hårde jævne underlag dagen lang – og vi bruger bare fødderne for lidt.

Resultatet er stive, dovne og slappe fødder, som har stor risiko for at udvikle en smerteproblematik. Samtidig er det roden til mange problematikker længere oppe i kroppen, som i knæ, hofter, bækken, ryg samt nakke og skuldre.

Stærke og smidige fødder er nødvendigt, hvis du vil have en stærk og smidig krop. Fødderne er alt for undervurderede indenfor træning, men de betyder meget mere, end de fleste kan forestille sig.

Når foden er smidig og samtidig spændstig og elastisk, fungerer din fod lidt som en trampolin og en katapult, for hvert skridt du tager. Dette drager selve foden stor nytte af, men også resten af din krop anvender dette til at bevæge sig med. En fjedrende fod betyder en fjedrende krop, som bedre tåler belastninger.

Hvis foden er stiv, sløv og udtørret, skal et andet sted i kroppen agere trampolin, hvilket det område ikke er designet til. Fødderne er også dine ekstra øjne, da de sanser underlaget. Det betyder bl.a., at din balance er meget afhængig af føddernes parathed.

Det er derfor en god investering, at bruge 30 minutter en gang imellem på dette træningsprogram.

Træningsprogrammet kan anvendes som forebyggelse, eller som genoptræning af foden, som fx. en nedsunken forfod. Programmet henvender sig til alle, der vil have det bedre i både fødder og krop.

Du vil drage nytte af træningen både i din hverdag og i andre former for træning.

Det skal du bruge
Du skal bruge en bred træningselastik og en stol. Du skal have bare tæer eller sokker med tæer, så der er fuld bevægelse til hele foden og alle tæer. Vi anbefaler som udgangspunkt en rød (Thera-Band) elastik.

fod-dvd-lp-1

fod-dvd-lp-2

2 replies
 1. Jette
  Jette siger:

  Det ser ud til at være en rigtig god øvelse, meeen hvad gør man når opereret i begge store
  tæer og indsat stål til at holde storesen, og nu vender store tåen ind mod de andre tæer!
  Måske besøg hos dig?
  Vh Jette

  Svar
  • admin
   admin siger:

   Hej Jette – Du kan absolut gøre meget, også af de øvelser, som er på dvd´en 🙂 Men ja, i din situation, vil et besøg være en god ide!

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *